Vijesti

Bistrajnski potepuhi – srpovima protiv zaborava tradicije

06/07/2014

Jučerašnji ljetni dan Potepuhi su iskoristili za uprizorenje tradicijske žetve, kojom su od zaborava otrgnuli jedan dio negdašnjeg življenja ovoga kraja, a ujedno i osigurali novi materijal za šopnati krov buduće zagorske hiže, koja je već dugo u njihovim planovima.
Alat se je pripravil. Naklepale su se kose i srpi, napunili se logožari i pletenke i s popevkom se prešlo žeti.
A, poklem zgotovlenoga dela popevka je zvonila još duge v noč.

„Žitek nam je rodil, ta zlatna šenica
i v našoj družini letos ne bu glada.
Opet se bu pekla slatka gibanica –
nagrada za žulje letošnjega rada.“


Stjepan Špoljar, Bistrajnske žeteliceNK Bistra – nova radna pobjeda

06/07/2014

Članovi uprave, igrači, treneri i navijači kluba jučerašnjom volonterskom radnom akcijom priveli su kraju radove na novom dijelu krovne konstrukcije Sportskog doma.
Isti je prekriven crijepom, čime su stvorene pretpostavke za daljnje radove na unutarnjem uređivanju dograđenog dijela objekta kao i za izradu fasade.

 Bistranske ulice dobile nove natpisne ploče

05/07/2014

Nakon novih jednoobraznih putokaza, postavljenih prošle godine, na području općine Bistra ovih se dana postavljaju i novi natpisi s imenima ulica. U prvoj fazi bit će postavljeno njih 60-tak u Stubičkoj, Bistranskoj i Krapinskoj ulici, dok je nastavak ovih radova planiran sljedeće godine.
U tehničkom dijelu natpisne ploče izvedene su na način da će na iste biti moguće postaviti više njih, kao npr. informacije o poslovnim subjektima ili ustanovama u tim ulicama, a sve u cilju kako bi se izbjegla postojeća „šuma“ različitog znakovlja.
Svi zainteresirani za postavljanje svojih info ploča na nove natpise ulica sve informacije mogu dobiti u općinskoj upravi.Posvetilo – pozivnica na „proštenje pri Svetem Mikule“

05/07/2014

U organizaciji Općine Bistra i Župne crkve Sveti Nikola jučer je održan sastanak s predstavnicima više bistranskih udruga, vezan uz obilježavanje i proslavu Dana posvete župne crkve, koje je zakazano za nedjelju 13.srpnja, a kojim događanjem će ujedno biti privedeno kraju i ovogodišnje izdanje Dana Bistre.
Uz vjerski dio događanja, svečane svete mise zakazane za 8.00 i 10.30 sati, dogovoren je i cjelodnevni kulturno-zabavni program, koji će započeti između dviju misa, uz sudjelovanje više tamburaških sastava i ugostiteljsko zabavnu ponudu, a na sastanku je dogovoreno kako će sav ostvareni prihod od ovog događanja biti namijenjen za potrebe Župne crkve, kao i da bi ovakvo događanje trebalo poprimiti tradicionalni karakter.
Uz organizatore događanja općinu i crkvu sudjelovanje u ovogodišnjem programu već je potvrdilo više bistranskih udruga; Kulturno-umjetničko društvo, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Moto klub, Vuglenari, Gorbi, Sportsko društvo, Susesi, bistranski vinogradari i lovci, te Potepuhi.

„Ideme puce Svetem Mikuli,
bume se zišli kak i navek.
Zabili brige, zabili muku,
to je za dušu najbolši liek.“Nogomet – Gornja Bistra najbolja na Bistranskom podgorju

30/06/2014

Turnir naselja Bistransko podgorje u nedjelju je, nakon četiri dana turnirskog natjecanja, priveden kraju zasluženom pobjedom momčadi Gornje Bistre, koja je u finalnoj utakmici s 2 : 0 pobijedila Donju Bistru, dok je u ogledu za treće mjesto Oborovo svladalo Jablanovec, s uvjerljivim rezultatom 4 : 1.
Nagrade pobjedničkim momčadima uručio je općinski načelnik Krešimir Gulić, koji je nagradio i najboljeg igrača turnira Batinu iz sastava Gornje Bistre, te najboljeg strijelca Jozinovića iz Donje Bistre i najboljeg golmana Šimunića iz Oborova.


Turnir je kao i ranijih godina okupio brojnu publiku, a po zaključenju istog uslijedila je pobjednička proslava koja je potrajala do ranih jutarnjih sati.
Arhiva

Objave

Poziv na javnu raspravu o izmjeni Prostornog plana

23/06/2014

Načelnik Općine Bistra objavljuje:

JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Bistra (PPUO) i Detaljnog plana uređenja 'Donja Bistra – Poljanica' (DPU)

Više detalja u priloženom dokumentuObavijest o obustavi isporuke električne energije 12.06.2014.

11/06/2014

Dana 12.06.2014. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00 13:00 sati zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bit će bez isporuke električnom energijom slijedeće ulice u Poljanici:

Cvjetna 9,13, 10-20
Poljanička 1-47, 2-72

U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju!Kajkavijana na Radio Sljemenu

04/06/2014

U četvrtak 05.06.2014. u vremenu od 20,15 do 21,15 sati u emisiji Kajkavijana na Radio Sljemenu  gostuju predsjednik Udruge vinogradara i podrumara Sv. Nikola Bistra gosp. Milan Poljak i načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić.Obavijest o obustavi isporuke električne energije 30.05.2014.

28/05/2014

Dana 30.(petak) 05.2014. godine u vremenu od 08:00 do 09:00 i od 13:00 do 14:00 sati zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bit će bez isporuke električnom energijom slijedeće ulice u Donjoj Bistri:

Martinčeva 2-10
Vladimira Nazora 2
Stubička 510-514
Bistranska 2-4
Marofska 1-9, 2-10

U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju!Priopćenje državnog izbornog povjerenstva

24/05/2014

Državno izborno povjerenstvo izdalo je priopćenje o glasovanju birača sa poplavljenih područja i pripadnika oružanih snaga RH, policije, HGSS-a, Crvenog križa i registriranih volontera koji se na dan održavanja izbora zateknu na poplavama ugroženim područjima na izborima za članove u Europski parlament iz Republike hrvatske.

Cijeli tekst priopćenja možete pročitati ovdje.Arhiva

Dogradnja dječjeg vrtića

Radovi u tijeku

Bistranska 98, Poljanica Bistranska
10298 Bistra

Tel: +385 (0)1 3390 039
Fax: +385 (0)1 3357 462

E-mail: opcina-bistra@bistra.hr
www: www.bistra.hr