Vijesti

Bistri predstavljen nacrt sedmogodišnje razvojne strategije

31/10/2014

Nacrt Strategije ekonomskog razvoja Općine Bistra, za razdoblje od 2014. do 2020. godine, ovoga ponedjeljka u Kulturnom centru Bistra predstavljen je bistranskoj javnosti.
Riječ je o Strategiji, kojom se određuju glavne smjernice ekonomskog razvoja Općine Bistra u započetom srednjoročnom razdoblju, od kojih se očekuje da budu glavnim pokretačima ukupnog razvoja društvene zajednice, temeljem projekata na koje će Općina Bistra aplicirati kod strukturnih fondova Europske unije, te ih razvijati u suradnji s privatnim sektorom.
Ovo je bilo prvo predstavljanje nacrta Strategije bistranskoj javnosti, koja će se u nadolazeće vrijeme dodatno „brusiti“ i sadržajno obogaćivati, a iz koje od više zanimljivih tema izdvajamo smjernice vezane uz osmišljavanje novih oblika javnog prijevoza, kojima se prednost daje željezničkom prigradskom prijevozu, kao i potvrdu opravdanosti postojećeg plana izgradnje novog općinskog centra, u kojem bi svoje mjesto mogao pronaći i budući sveučilišni centar.  

 3. KUP NOVE GRADIŠKE 2014

27/10/2014

25.10.2014.godineTK klub Bistra sudjelovala je na 3 kupu Nove Gradiške, pod organizacijom TKD kluba Vukovi. Na turniru je učestvovalo 344 natjecatelja iz 40-ak Hrvatskih klubova,  turnir je uveličala i Korejska delegacija.
Tk klub Bistra je nastupila sa 3 natjecateljice 2 starije kadetkinje i jednom mlađom kadetkinjom, koje su izborile neočekivani rezultat.

JANA DRVIŠ ........zlato
ENA VEVEREC..... zlato
NICOLE FUMIĆ... zlato

Naše cure zauzele su 2 mjesto u ekipnom plasmanu kadetkinja.Nogomet - Bistra i Dugopolje bez pobjednika

27/10/2014

U 13.kolu Druge Hrvatske nogometne lige Bistra je na domaćem igralištu ugostila momčad Dugopolja, čiji susret je završio bez pobjednika, rezultatom 1 : 1, a domaćinima za ostvarenje pobjede nije pomogla niti pristigla skupina navijača iz Bibinja.
Bistra je odlično otvorila utakmicu, ranim pogotkom Ivančića u devetoj minuti utakmice, da bi potom igru preuzela gostujuća momčad, koja do poravnanja dolazi u 68.minuti pogotkom Vitaića iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Većim dijelom utakmice momčad Dugopolja djelovala je uvjerljivije od domaćina ali bez kontretnih završnih akcija, dok je Bistra u zadnjih desetak minuta propustila dvije izgledne prigode.
Osvojenim bodom Bistra je ukupno uknjižila 17 bodova i nalazi se na osmom mjestu natjecateljske ljestvice, a isti broj bodova imaju i sedmoplasirani Rudeš i deveti Hrvatski dragovoljac.
U sljedećem kolu nogometaši Bistre, u nedjelju 2.studenog, gostuju kod sisačke Segeste, a utakmica je zakazana u 14 sati.

 Šljuka otvorila lovnu sezonu

27/10/2014

Današnjim lovom bistranski lovci otvorili su novu lovnu sezonu, u kojoj su prvi lov održali u donjobistranskom dijelu lovišta, da bi potom događanje upotpunili zajedničkim ručkom u lovačkom domu.

 Zvono Sveteg Vendelina

27/10/2014

Tak jake, tak mile ječale je ono.
Čula ga je cela bistranska dolina.
To nije popevka, to je bilo zvono
male kapele Svetog Vendelina.
(Stjepan Špoljar, Bistrajnski falačec sreče)

Ove nedjelje u Donjoj Bistri obilježeno je Vendelinovo, dan Svetog Vendelina, i dan Mjesnog odbora Donje Bistre, koji su već uobičajeno protekli u znaku svečane svete mise, „proščenja“ i prigodnog domjenka, uz sudjelovanje malih KUD-ovaca u kulturno-umjetničkom dijelu programa.

 Arhiva

Objave

Mjesec hrvatske knjige

30/10/2014

Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava u knjižnicama diljem Hrvatske, Općinska knjižnica Bistra omogućuje prvašićima besplatan prvi upis. U dječjem odjelu djeca mogu crtati, čitati, listati, igrati se i maštati za svojim stolićem i pripadajućim stoličicama, posuđivati slikovnice, pjesmice i crtane filmove. Dok se djeca igraju, odrasli mogu razgledati izložbu grafika Šimuna Tolića "Noir". Šimun Tolić je rođen je u Zagrebu, a veći dio života proveo je u Zaprešiću gdje je i postao članom Udruge likovnih stvaralaca. Izložbom "Noir" Šimun Tolić predstavlja svoje grafike izvedene dvjema različitim grafičkim tehnikama: litografijom i bakropisom.
Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige ljubav pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak, 30. listopada 2014. u 19 sati na predstavljanju knjige "Srce moje i tvoje u ljubavi stoje" i susret s autoricama Majdom Rijavec i Dubravkom Miljković. Autorice na zanimljiv način i s puno humora prezentiraju znanstvene spoznaje i najčešće ljudske zablude o fenomenu ljubavi. Za do sada objavljene knjige, autorice su 1997. godine dobile nagradu "Ramiro Bujas", koju dodjeljuje Hrvatsko psihološko društvo za izuzetna dostignuća u afirmaciji i popularizaciji psihologijske znanosti.
Nadamo se da smo vam dali dovoljno razloga da nas uskoro posjetite.

Lijep pozdrav!
Milena Taraš
Općinska knjižnica Bistra

 Obavijest o deratizaciji

28/10/2014


U periodu od 29.10. do 06.11.2014. tvrtka Adria grupa iz Zagreba provoditi će mjere preventivne sustavne deratizacije (suzbijanje glodavaca) na području Općine Bistra. Tretirati će se javne površine, napuštene kuće, individualne kuće sa ekonomskim dvorištem, stambene zgrade, poslovni objekti.  
Kako bi osigurali uspjeh u borbi protiv glodavaca molimo građanstvo da se odazove akciji.
- Za vrijeme akcije djeci, kućnim ljubimcima i domaćim životinjama onemogućiti dodir sa zatrovanim mekama.
- Surađivati sa stručnim ekipama koje provode deratizaciju
- Ukloniti iz dvorišta, podruma i ostalih prostorija smeće i ostatke hrane
- Ne dirati i premještati otrovne meke
Pozivaju se svi građani da se u cijelosti pridržavaju uputa, jer će za eventualnu štetu, kao i za oštećenje zdravlja sami snositi odgovornost.
U slučaju eventualnog trovanja potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj organizaciji(protuotrov: vitamin K l).
Za sve dodatne informacije molimo vas da nazovete Adria servis d.o.o.
KONTAKT TELEFON: 01/2359-970, 098/207-471
TROŠKOVE DERATIZACIJE ĆE U POTPUNOSTI FINANCIRATI OPĆINA BISTRA.


Načelnik:
Krešimir Gulić, v.rIzvanredna autobusna linija

22/10/2014

Obavještavaju se mještani Općine Bistra da će 01. i 02.11. prometovati izvanredna autobusna linija na relaciji Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Vozni red možete pogledati ovdje.PREDSTAVLJANJE STRATEGIJE EKONOMSKOG RAZVOJA OPĆINE BISTRA

21/10/2014

U ponedjeljak, 27. listopada 2014. godine u 18,00 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra Bistra bit će predstavljen nacrt Strategije ekonomskog razvoja Općine Bistra za razdoblje od 2014. do 2020. godine.
Ovom Strategijom definiraju se glavni ciljevi ekonomskog razvoja Općine u srednjoročnom razdoblju. Glavni pokretač razvoja bit će projekti koje će Općina kandidirati za sufinanciranje iz strukturnih fondove Europske unije i razvijati zajedno s privatnim sektorom.
Strategija razvoja je dokument na temelju kojeg će Općina, javne ustanove, poduzetnici i građani preuzeti određene obveze za budućnost i aktivno sudjelovati u razvoju Bistre, pa vas pozivamo da prisustvujete raspravi o predloženoj strategiji.

Općinski načelnik
Krešimir Gulić

 NATJEČAJ za predlaganje programa javnih potreba u društvenim djelatnostima Općine Bistra za 2015. godinu

15/10/2014

Temeljem članka 1. i 9.a Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (NN RH br. 47/90, 27/93 i 38/09), članka 20. Zakona o tehničkoj kulturi (NN RH br. 76/93, 11/99 i 38/09), članka 74. i 76. Zakona o sportu (NN RH br. 71/06, 150/08, 124/10, 124/11 i 86/12, 94/13), članka 117. Zakona o socijalnoj skrbi (NN RH br. 157/13), članka 36. i 54. Zakona o zaštiti okoliša (NN RH br. 80/13 i 153/13) i članka 32. Zakona o udrugama (NN RH br. 74/14) načelnik Općine Bistra objavljuje


NATJEČAJ
za predlaganje programa javnih potreba u društvenim djelatnostima
Općine Bistra za 2015. godinu

Cjelokupni tekst natječaja možete pročitati OVDJE.

Obrazac prijave na natječaj možete preuzeti OVDJE.Arhiva

Dogradnja dječjeg vrtića

Radovi u tijeku

Bistranska 98, Poljanica Bistranska
10298 Bistra

Tel: +385 (0)1 3390 039
Fax: +385 (0)1 3357 462

E-mail: opcina-bistra@bistra.hr
www: www.bistra.hr