Vijesti

NK Bistra – snaženje momčadi pred drugo kolo

20/08/2014

Na današnjem treningu nogometaša Bistre zatekli smo njih dvadesetak, među kojima i nova pojačanja, od kojih će dvojica imati pravo nastupa već u nadolazećem drugom kolu Druge HNL, u kojem Bistra u nedjelju gostuje u Dugopolju.
Riječ je o Vitoriu Dasilvi Gabrielu, koji je stigao iz Brazila, i Harisu Mehmedagiću negdašnjem igraču Zagreba iz ranijih prvoligaških dana. Osim spomenutih treningu su nazočili i Davor Bratić, koji je došao iz albanskog prvoligaša KSK Kastriotija, te Vinko Budan, za kojega u klubu očekuju da će također potvrditi svoj dolazak u Bistru.  
A, od daljnjih radova na uređivanju infrastrukture stadiona bilježimo dovršetak radova na gostujućoj istočnoj tribini, više zemljanih radova, bojanje ograde i postavljanje semafora.Gorica – Bistra 2 : 0

17/08/2014

U jučer odigranom prvom kolu Druge HNL nogometaši Bistre gostovali su u Velikoj Gorici, gdje su od domaćina Gorice, jednog od favorita sezone, poraženi rezultatom 2 : 0.
Po riječima predsjednika Jadranka Marolta momčad Bistre u jučerašnjem izdanju ostale je nedorečena i pod dojmom prvog nastupa u drugoligaškoj konkurenciji pružila manje od svojih mogućnosti, a što je domaćin vješto iskoristio.
Predsjednik Marolt naglasio je odličnu podršku navijača Bistre, kojih je u Gorici bilo oko četiristotinjak, te ujedno izrazio nadu da će ista i nadalje ostati takva, unatoč teškom rasporedu Bistre, budući da već u sljedećm kolu gostuju kod, također, jakog Dugopolja.
Istodobno, na SRC Bistra i nadalje se ubrzano radi na njegovom uređivanju, kako bi isti pripravan dočekao treće kolo i prvu domaću utakmicu Bistre, u kojoj im u goste dolazi sisačka Segesta.
U tijeku su daljnja postava ograda oko stadiona, uređivanje poligona za zagrijavanje i treniranje, te izrada novog ulaza na tribinu za gostujuće navijače, na objektu doma izvedene su sve podloge i postavljene klupčice na prozorima, te je u tijeku izrada vanjske fasade, dok se uređuje i travnjak glavnog igrališta.

 Gornja Bistra – završio ljetni kamp Vrta plavih ruža

11/08/2014

Jučerašnjom završnom svečanošću i misnim slavljem priveden je kraju 14.ljetni kamp talijanskih volontera u Dječjoj bolnici Gornja Bistra.
Svetu misu vodio je vatikanski nuncij mons. Alessandro D'Errico, a istoj su, osim 250-ak volontera iz Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nazočili i brojni djelatnici bolnice i mještani Bistre.
Ljetni kamp volonteri su proveli u igri i druženju s malim štićenicima bolnice, koja im je, kao i svih ovih godina, još jednom bila uzornim domaćinom. Vrapče – Bistra 0 : 1

11/08/2014

U jučer odigranoj prijateljskoj utakmici nogometaši Bistre na gostovanju su  pobijedili momčad Vrapča, dojučerašnjeg rivala iz Treće HNL, rezultatom 1 : 0, a sljedećeg vikenda već ih očekuje i prvi službeni nastup u Drugoj HNL i gostovanje u Gorici.
Istodobno, nove aktivnosti bilježimo i na daljnjem uređenju Sportsko-rekreacijskog centra, gdje su, osim uređenja travnjaka, u tijeku i radovi na postavljanju novih ograda oko igrališta i na izgradnji terase budućeg ugostiteljskog objekta.Dječja bolnica Bistra - počeo ljetni kamp talijanskih volontera

06/08/2014

Početak kolovoza za Specijalnu bolnicu za kronična oboljenja dječje dobi Gornja Bistra već tradicionalno protječe u znaku ljetnog kampa talijanskih volontera iz udruge Vrt plavih ruža, a na kojem će ove godine sudjelovati 200-tinjak talijanskih volontera.
Volonterima iz Italije ovo je već četrnaesti po redu ljetni kamp, a na kojem će, kao i ranijih godina, većinu vremena provesti u igri i druženju s malim štićenicima bolnice, te u druženju s bistranskim udrugama i domicilnim stanovništvom.

 Arhiva

Objave

OBAVIJEST O PODUZIMANJU MJERA OBVEZNOG UKLANJANJA AMBROZIJE

12/08/2014

Osim što je veliki problem u poljoprivrednoj proizvodnji, AMBROZIJA je najagresivniji izvor alergena te postoje sve veći zdravstveni problem za stanovništvo.
Vlasnici, posjednici i korisnici poljoprivrednog obrađenog i neobrađenog zemljišta (vrtova, oranica, livada) dužni su tijekom vegetacijske sezone redovito uklanjati i suzbijati ambroziju slijedećim mjerama:
-    agrotehničkim: obrada tla, pravovremena sjetva i gnojidba kultura;
-    mehaničkim: okopavanjem, plijevljenjem zasijanih kultura i redovitom košnjom;
-   kemijskim: uporabom učinkovitih herbicida za suzbijanje ambrozije.

Naredbu o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije donijelo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva (Narodne novine br. 72/07).
Općina Bistra je donijela Odluku o mjerama za sprječavanje širenja i uništavanja ambrozije. Nadzor nad provedbom ove Odluke i naredbe Ministarstva provoditi će KOMUNALNI REDAR, a prema svima koji se ne budu pridržavali propisanih obveza Općina Bistra će poduzeti zakonske mjere.

                            OPĆINA BISTRA

U Bistri, 08.08.2014.Poziv na javnu raspravu o izmjeni Prostornog plana

23/06/2014

Načelnik Općine Bistra objavljuje:

JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Bistra (PPUO) i Detaljnog plana uređenja 'Donja Bistra – Poljanica' (DPU)

Više detalja u priloženom dokumentuObavijest o obustavi isporuke električne energije 12.06.2014.

11/06/2014

Dana 12.06.2014. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00 13:00 sati zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bit će bez isporuke električnom energijom slijedeće ulice u Poljanici:

Cvjetna 9,13, 10-20
Poljanička 1-47, 2-72

U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju!Kajkavijana na Radio Sljemenu

04/06/2014

U četvrtak 05.06.2014. u vremenu od 20,15 do 21,15 sati u emisiji Kajkavijana na Radio Sljemenu  gostuju predsjednik Udruge vinogradara i podrumara Sv. Nikola Bistra gosp. Milan Poljak i načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić.Obavijest o obustavi isporuke električne energije 30.05.2014.

28/05/2014

Dana 30.(petak) 05.2014. godine u vremenu od 08:00 do 09:00 i od 13:00 do 14:00 sati zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bit će bez isporuke električnom energijom slijedeće ulice u Donjoj Bistri:

Martinčeva 2-10
Vladimira Nazora 2
Stubička 510-514
Bistranska 2-4
Marofska 1-9, 2-10

U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju!Arhiva

Dogradnja dječjeg vrtića

Radovi u tijeku

Bistranska 98, Poljanica Bistranska
10298 Bistra

Tel: +385 (0)1 3390 039
Fax: +385 (0)1 3357 462

E-mail: opcina-bistra@bistra.hr
www: www.bistra.hr