Vijesti

NK Bistra – nove sportske i radne pobjede

25/07/2014

Nogometaši Bistre u utorak su gostovali u Trbovlju, gdje su u prijateljskoj utakmici bili bolji od slovenskog trećeligaša Rudara, pobijedivši ih rezultatom 2 : 1, a oba pogotka za Bistru postigao je Strjački.
Istodobno na Sportsko-rekreacijskom centru Bistra bilježe se nove radne pobjede – pomoćno igralište izdignuto je i nivelirano, na glavnom terenu napravljena je dodatna drenaža, do su upravo u tijeku i radovi na postavljanju istočne tribine i na izvođenju unutarnjih glazura.
Svi ovi radovi izvode se pod budnim okom članova uprave kluba, koji su ovih ljetnih dana svoj ured preselili na vanjske prostore.NK Bistra – treninzi i utakmice u Laduču i Igrišću

21/07/2014

Zbog pripremnih radova na igralištu i pripadajućoj infrastrukturi nogometaši Bistre svoje treninge i utakmice odrađuju u Laduču i Igrišću, a zahvaljujući dobroj suradnji s upravama susjednih klubova.
Pripremajući se za početak nove natjecateljske sezone i svoju debitantsku ulogu u Drugoj HNL ligi, nogometaši Bistre već su odigrali tri prijateljska susreta. U prvom od njih u Laduču je pobijeđen slovenski drugoligaš Roltek Dob, rezultatom 2 : 0, da bi potom Bistrani ubilježili dva poraza s istim rezultatom; od ruskog prvoligaša Urala, s kojim je utakmica odigrana u austrijskom Olbendorfu, a potom i od NK Koprivnice s kojima je igrano u Laduču.
Ovoga tjedna Bistrane očekuju dva nova gostujuća nastupa u Sloveniji, dok je početak nove prvenstvene sezone zakazan za 15.kolovoza, kada Bistra u prvom kolu gostuje kod HNK Gorice.Općinsko vijeće održalo 7. sjednicu

20/07/2014

Bistranski vijećnici jučer su održali svoju 7. sjednicu  u ovom sazivu, a koja im je ujedno bila i posljednja sjednica pred ljetnu stanku u radu.
Sjednica Općinskog vijeća je, kao i brojne ranije, održana u ozračju jednoglasno donesenih odluka, a od važnijih tema izdvajamo izvješće općinskog načelnika Krešimira Gulića o izvršenim i planiranim aktivnostima u razdoblju između posljednjih dviju održanih sjednica i polugodišnji izvještaj o izvršenju općinskog proračuna.

Načelnik Gulić vijećnike je izvijestio o aktivnostima na daljnjoj izgradnji kanalizacijskog sustava, proširenju groblja, uređivanju Sportsko-rekreacijskog centra, dogradnji vrtića, te o zbrinjavanju otpada izgradnjom reciklažnog dvorišta i zelenih otoka,a isti su upoznati i s aktualnim promjenama na planu izrade 4. izmjena i dopuna općinskog prostornog plana i Detaljnog plana uređenja budućeg općinskog centra.
S područja društvenih djelatnosti vijećnici su dali suglasnost na prijedloge izmjena i dopuna statuta Općinske knjižnice Bistra i Dječjeg vrtića Kapljica, te donijeli odluku o izboru i imenovanju ravnateljice knjižnice, za koje mjesto je još jedan četverogodišnji mandat povjeren dosadašnjoj ravnateljici Danijeli Studak Čačić.NK Bistra – asfaltiran ulaz u Sportsku ulicu

18/07/2014

Današnjim obilaskom Sportskog centra Bistra opetovano smo se uvjerili u veliku dinamiku i opseg radova na izgradnji potrebne infrastrukture za sudjelovanjem bistranskih nogometaša u natjecanju Druge HNL lige.
Na objektu doma izvode se radovi unutarnjeg žbukanja zidova i pripreme za izradu podnih glazura, na zapadnoj strani igrališta natkrivena je i druga tribina dok je još jedna, koja će biti postavljena na istočnoj strani, već dopremljena i čeka montažu.
Osim ovih radova tijekom dana saniran je i ulazni dio u Sportsku ulicu, asfaltacijom i postavljanjem cijevi za odvodnju duž iste, te dio parkirališnog prostora uz zgradu Sportskog centra.KGB – preuzeli upravljanje grobljem

17/07/2014

Komunalno gospodarstvo Bistra od 1.srpnja preuzelo je upravljanje bistranskim grobljem u Poljanici, koje ovih dana očekuje i početak radova na njegovom proširenju.
A, kako bi KGB svoje brojne komunalne poslove obavljao na što kvalitetniji način sredinom srpnja nabavljen je novi radni stroj Caterpillar, čija vrijednost s potrebnim priključcima iznosi 617 tisuća kuna, bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost. Na ovaj način KGB je obnovio svoj strojni park, a nabavkom ovog stroja stvoreni su preduvjeti za prodajom dosadašnjeg JCB radnog stroja.Arhiva

Objave

Poziv na javnu raspravu o izmjeni Prostornog plana

23/06/2014

Načelnik Općine Bistra objavljuje:

JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Bistra (PPUO) i Detaljnog plana uređenja 'Donja Bistra – Poljanica' (DPU)

Više detalja u priloženom dokumentuObavijest o obustavi isporuke električne energije 12.06.2014.

11/06/2014

Dana 12.06.2014. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00 13:00 sati zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bit će bez isporuke električnom energijom slijedeće ulice u Poljanici:

Cvjetna 9,13, 10-20
Poljanička 1-47, 2-72

U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju!Kajkavijana na Radio Sljemenu

04/06/2014

U četvrtak 05.06.2014. u vremenu od 20,15 do 21,15 sati u emisiji Kajkavijana na Radio Sljemenu  gostuju predsjednik Udruge vinogradara i podrumara Sv. Nikola Bistra gosp. Milan Poljak i načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić.Obavijest o obustavi isporuke električne energije 30.05.2014.

28/05/2014

Dana 30.(petak) 05.2014. godine u vremenu od 08:00 do 09:00 i od 13:00 do 14:00 sati zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bit će bez isporuke električnom energijom slijedeće ulice u Donjoj Bistri:

Martinčeva 2-10
Vladimira Nazora 2
Stubička 510-514
Bistranska 2-4
Marofska 1-9, 2-10

U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju!Priopćenje državnog izbornog povjerenstva

24/05/2014

Državno izborno povjerenstvo izdalo je priopćenje o glasovanju birača sa poplavljenih područja i pripadnika oružanih snaga RH, policije, HGSS-a, Crvenog križa i registriranih volontera koji se na dan održavanja izbora zateknu na poplavama ugroženim područjima na izborima za članove u Europski parlament iz Republike hrvatske.

Cijeli tekst priopćenja možete pročitati ovdje.Arhiva

Dogradnja dječjeg vrtića

Radovi u tijeku

Bistranska 98, Poljanica Bistranska
10298 Bistra

Tel: +385 (0)1 3390 039
Fax: +385 (0)1 3357 462

E-mail: opcina-bistra@bistra.hr
www: www.bistra.hr